Autodief rijdt bij wilde achtervolging met gestolen auto in op politie

Geplaatst op 31 oktober 2017, om 14:50 uur

ARNHEM / BENEDEN-LEEUWEN – Een autodief is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden, nadat die onder andere was ingereden op een politieauto. De achtervolging begon vanuit Arnhem en eindigde in Beneden-Leeuwen.

De verdachte, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd aangehouden tijdens een wilde achtervolging nadat hij een auto had gestolen. Bij die achtervolging werd veel politiewagens ingezet, twee politiehonden ingezet en een politiehelikopter.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding van een diefstal van een busje in Arnhem. Agenten namens posities in op onder andere de A325. Al snel zagen zij het voertuig rijden in de richting van Elst. Ze hebben het voertuig en stopteken gegeven waarna deze ook stopte. Op het moment dat de agenten uit het voertuig stapten, reed het busje met hogen snelheid weg, waarop de politie de achtervolging inzette.

Hard ingereden
De achtervolging ging over de A15 richting Rotterdam, waar de verdachte meerdere malen hard remde en de agenten probeerden af te snijden. Vervolgens werd afslag Echteld genomen en reden ze via de N323 in de richting van Beneden-Leeuwen. Hier reed het voertuig een talud af en stopte het voertuig op de Fazantstraat. De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en reed hard in op het politievoertuig.

De achtervolging ging verder door de woonwijk en uiteindelijk werd het voertuig achter gelaten op de Noorderpas in Beneden-Leeuwen. De verdachte is er rennend vandoor gegaan. Een agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Door de agenten is aangifte gedaan van poging doodslag door het opzettelijk inrijden op hen.

foto: Politie Arnhem-Zuid