Man (35) aangehouden na achtervolging voor diefstal auto

Geplaatst op 29 oktober 2017, om 12:45 uur

foto: MelvinBARNEVELD – Na een achtervolging op de A1 en A30 heeft de politie zaterdag 28 oktober een 35-jarige man uit Oldenzaal aangehouden op verdenking van diefstal, dan wel heling van een auto.

Die middag kreeg de politie op de A1 een auto in het vizier die als gestolen geregistreerd stond. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar deze negeerde die en ging ervandoor. Vervolgens zetten agenten de achtervolging in op de A1 richting de A30 naar Ede. Ondanks meerdere pogingen de auto te stoppen, weigerde de bestuurder om de auto tot stilstand te brengen. Ter hoogte van Barneveld (A30) begon zijn auto te roken en bleek hij een lekke band te hebben, waarna agenten de bestuurder, een 35-jarige uit Oldenzaal, tot stoppen konden dwingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hij is aangehouden en wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een auto en het maken van diverse verkeersovertredingen. De man werd ook bekeurd omdat hij weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole en speekseltest om te kijken of hij onder invloed was. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. De auto is in beslag genomen.