Man uit Velp aangehouden na explosie in Rotterdam

Geplaatst op 25 oktober 2017, om 17:53 uur

foto: Patrick ApenhorstVELP/ROTTERDAM – De politie in Rotterdam heeft twee mannen van 37 en 46 jaar uit Den Bosch en het Gelderse Velp aangehouden na een grote brand in een bedrijfspand in Rotterdam Spaanse Polder. In het uitgebrande pand werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Rond 14.30 uur sloeg een explosie de ruiten uit het pand aan de Vlaardingweg en er ontstond direct brand. Een getuige zag dat een onbekende man aan zijn hoofd geraakt, maar hij was al weggelopen voordat de politie of ambulance zich over hem kon ontfermen. Terwijl de brandweerlieden de brand blusten, begonnen agenten al direct met een onderzoek. Twee mannen die ten tijde van de ontploffing bij het pand waren werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand en de hennepkwekerij. De aangehouden mannen zitten vast en worden verhoord.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onderzoek
Het is nog onbekend hoe de ontploffing heeft kunnen ontstaan en of er een link ligt tussen de explosie en de hennepkwekerij. De Forensische Opsporing en recherche hebben de brand en de kwekerij in onderzoek.