Fietsendief opnieuw in de fout na paar dagen vrij te zijn - GelreNieuws.nl

Fietsendief opnieuw in de fout na paar dagen vrij te zijn

Geplaatst op 30 november 2017, om 13:49 uur

ARNHEM – Een 41-jarige Arnhemmer zit voorlopig vast voor fietsdiefstal. De man werd woensdag op heterdaad betrapt nadat hij met de lokfiets van de politie in zijn woonplaats aan de haal was gegaan. De man was naar eigen zeggen net een paar dagen vrij uit detentie voor fietsdiefstal.

Bij de politie Arnhem-Zuid kwam woensdagmiddag een signaal binnen dat de lokfiets werd verplaatst. Via het GPS-signaal kon de fiets worden gevolgd naar de wijk Klarendal. Daar werd de fiets aangetroffen bij de 41-jarige Arnhemmer.

Beproefde methode
Fietsendiefstal is een veel voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. De afgelopen drie maanden werd er in de gemeente Arnhem 234 keer aangifte gedaan. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 369. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com