Sint zet voet aan wal in koud en nat Gelderland - GelreNieuws        

Sint zet voet aan wal in koud en nat Gelderland

Geplaatst op 18 november 2017, om 18:10 uur

GELDERLAND – Honderden kinderen trotseerden de regen, wind en kou om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten welkom te heten in diverse plaatsen in Gelderland.

In Arnhem was de hele Rijnkade gevuld met kinderen die dolenthousiast waren en Sinterklaas verwelkomden in het koude en natte Nederland. Burgemeester Marcouch begroette de Sint samen met zijn vrouw en zoontje. Het gezelschap ging daarna in een leuke optocht door Arnhem.

In Doesburg zette de Sint voet aan wal en ging daarna per rijtuig naar het stadhuis. Later op de middag ging hij te voet door Doesburg en beloofde alle kinderen dat ze vanavond hun schoen mogen zetten.

Ook in Rheden is de Sint met zijn pieten aangekomen. Voorafgaand aan de intocht was er voor de kinderen een voorprogramma van clowns Max en Sjappie. Daarna gingen de kinderen met z’n allen de Sint binnenhalen. Met March & Showband Rheden voorop liepen ze naar de haven alwaar op de komst van de Sint werd gewacht. Gelukkig hoefden ze daar niet lang op te wachten. Jammer genoeg begon het, kort nadat de goed heiligman voet aan wal zette, het te regenen. Maar, dat mocht de pret niet drukken. In een koets vertrok de Sint naar het Bart van Leeuwenplein alwaar het feest bij Ons Huis binnen werd voortgezet.

Arnhem:

Foto’s: Charles Moll

Rheden:

Foto’s: Wouter Rijnbende & Drone-GLD

Doesburg:

Foto’s: Charles Moll