Snorfietser zwaargewond bij ongeval in Gendt

Geplaatst op 28 november 2017, om 12:36 uur

GENDT – Dinsdagmorgen is een snorfietser zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de rotonde aan de Dorpsstraat in Gendt. Het ongeval gebeurde omstreeks 11:00 uur. Het slachtoffer liep hierbij zware verwondingen op aan onder andere zijn hoofd. De jongeman droeg geen helm, wat ook niet verplicht is op een snorfiets.

De bestuurder van de snorfiets, een jongeman, kwam vanuit de richting van de Coop Supermarkt kant en reed de rotonde op. Ter hoogte van Bike Totaal Leenders is de snorfietser door onbekende oorzaak hard onderuit gegaan. Hij raakte hierbij gewond aan onder andere zijn hoofd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Eerste hulp verleend
Omstanders die het zagen gebeuren hebben direct 112 gebeld en eerste hulp verleend. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een ambulance en een traumahelikopter. De politie, die als eerste ter plaatse was, heeft de eerste hulp overgenomen van omstanders. Niet veel later heeft de ambulancedienst dit overgenomen en zij werden even later ondersteunt door bemanning van de traumahelikopter.

De jongeman is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Medewerkers van Bike Totaal Leenders hebben tijdelijk de bromfiets gestald.

foto’s: Dylan Jünemann