Twee verdachten van woninginbraak in Apeldoorn aangehouden

Geplaatst op 15 november 2017, om 14:00 uur

APELDOORN – Op dinsdagavond 14 november werd door surveillerende politiemensen van de Landelijke Eenheid op een parkeerplaats aan de A50 een geparkeerde auto aangetroffen. Toen de politieauto de geparkeerde auto naderde, werd het portier geopend en een voorwerp onder de auto werd gelegd. Bij controle bleek dit voorwerp een kussensloop met inhoud te zijn. De inhoud bestond uit sieraden en tafelzilver. Hierop werden twee inzittenden van de auto aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Veenendaal van 16 en 19 jaar. Ook in de fouillering van de twee werden verschillende sieraden en horloges aangetroffen.

De sieraden, het tafelzilver en horloges bleken afkomstig te zijn van een woninginbraak die kort ervoor had plaatsgevonden in een woning aan de Anna Bijnsring. De bewoners van deze woning ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Ook het kussensloop dat op de parkeerplaats werd gevonden, bleek uit deze woning afkomstig te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De twee verdachten werden aangehouden en ingesloten op het bureau. De goederen zullen aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven.