Agenten ‘lopen zich in het zweet’ voor actie Serious Request in Apeldoorn

Geplaatst op 13 december 2017, om 14:44 uur

ZUTPHEN – De politie van de regio IJsselstreek en IJsselwaarden gaan zich in het zweet werken voor Serious Request, dat dit jaar in Apeldoorn plaatsvind. Hun actie heet ‘Politie IJsselstreek en IJsselwaarden in het zweet’ en daarmee gaan zij op 20 december hardlopen.

Onder de politieregio IJsselstreek valt politie Zutphen, Voorst, Brummen en Lochem onder en bij de politie IJsselwaarden vallen de gemeente Doesburg, Rheden en Rozendaal onder. Ongeveer 30 agenten gaan vanuit beide teams gaan vanaf het politiebureau in Zutphen hardlopend onderweg naar Velp. Dit doen ze elk in blokken van vijf kilometer. Vanaf daar gaan ze hun weg vervolgen naar het glazenhuis in Apeldoorn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De agenten halen geld op door middel van sponsoring vanuit hun families, collega’s. Hiernaast hopen zij via de website van Serious Request nog extra geld op te kunnen halen van mensen die hen sponsoren. Zij hopen hiermee een mooi bedrag op te halen en te overhandigen aan het glazenhuis in Apeldoorn.

Thema 2017 
Serious Request heeft dit jaar als thema om geld op te halen voor vermiste en uit elkaar gerukte families te kunnen herenigen, waaronder bijvoorbeeld ouders met kinderen. Dit alles ten gevolge van een stille ramp. Wereldwijd zijn er meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijtgeraakt door een ramp of een conflict, aldus het Rode Kruis. Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek om te kijken of ze het contact kunnen herstellen.

ZIE OOK: Kominactie-pagina van Serious Request voor sponsoring

Het streefbedrag van de politie was 1000 euro, inmiddels hebben ze al bijna 1400 euro opgehaald. Echter kan er altijd meer bij. Wilt u ze sponsoren? Dit kan uiteraard via de website van 3FM en het Rode Kruis.

Download nu onze app, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Get it on Google Play

Get it on Apple Store

foto boven: Politie