Bestelbus van Defensie knalt tegen boom; militair zwaargewond

Geplaatst op 7 december 2017 15:16 uur | Laatst bijgewerkt op 7 december 2017 17:41

ARNHEM – Op de Deelenseweg (N803) in Arnhem waren de hulpdiensten donderdagmiddag groots uitgerukt nadat een bestelbus van het Ministerie van Defensie tegen een boom was geknald. Dit gebeurde op de hoek van de Clement van Maasdijklaan. De bestuurder, een militair, zat enige tijd bekneld en is zwaargewond geraakt.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:45 uur. Door nog onbekende oorzaak is de bestelbus tegen een boom aangereden, hierbij brak een grote tak van de boom af. Drie ambulances, meerdere brandweervoertuigen en de Koninklijke Marechaussee waren ter plaatse. Ook de traumahelikopter was gealarmeerd. Het personeel van de helikopter is per auto ter plaatse gekomen.

Spoedbegeleiding
De hulpdiensten hebben het beknelde slachtoffer bevrijdt. De militair is met een spoedtransport, onder begeleiding van politiemotoren, vervoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen.

De weg is enige tijd afgesloten geweest. Er is onderzoek verricht door de verkeersongevallenanalyse van de Koninklijke Marechaussee hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

foto’s: Martin Heitink & Timo Bouman