Appartementencomplex vol rook na scooterbrand; vermoedelijk aangestoken - GelreNieuws        

Appartementencomplex vol rook na scooterbrand; vermoedelijk aangestoken

Geplaatst op 24 december 2017, om 19:02 uur

ELST – Voor een appartementencomplex aan de Groten Molenstraat in Elst heeft zondagavond een scooter in brand gestaan. Grote hoeveelheid rook is hier in het complex geslagen, waardoor de bewoners niet weg konden. Ze moesten in hun appartement of op het balkon blijven wachten. De brand is vermoedelijk aangestoken.

De brandweer werd omstreeks 18:15 uur gemeld. De brandweer en meerdere politie-eenheden spoedde zich richting de brand. Daar bleek de scooter uitgebrand te zijn. Door de scooterbrand is een flinke hoeveelheid rook het appartementencomplex ingegaan waardoor de gangen op alle vier verdiepingen onder de rook. De liftschacht en de trappenhuis stond ook onder de rook, de woningen zelf zouden geen tot weinig rookschade hebben opgelopen. De bewoners werden daardoor verzocht tijdelijk hun woning niet uit te komen of moesten op het balkon staan. Ook mocht niemand het complex meer in. Bewoners lopen ondertussen geen gevaar meer. Echter heeft het trappenhuis inmiddels geen stroom meer, vermoedelijk door kortsluiting.

De brandweer is het pand zo snel mogelijk aan het ventileren en voert metingen uit. Een tweede blusvoertuig uit Arnhem-Zuid is ook ter plaatse gekomen voor onder andere meer ademlucht voor de brandweerlieden.

foto’s: Dylan Jünemann