Hennepkwekerij aangetroffen na melding woninginbraak in Zutphen - GelreNieuws        

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woninginbraak in Zutphen

Geplaatst op 10 december 2017, om 10:34 uur

foto: Politie/InstagramZUTPHEN – Vrijdagnacht rond 01.30 uur maakte een alerte getuige melding van een mogelijke woninginbraak aan de Brucknerstraat. Daar zouden 3 mannen een deur hebben opengebroken en vervolgens zijn weggelopen. De gewaarschuwde politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en heeft in de omgeving naar deze personen uitgekeken, maar niemand meer aangetroffen. In de (flat)woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Agenten zagen bij de voordeur braakschade en hebben van de getuige een verklaring opgenomen. Binnen trof de politie een hennepkwekerij bestaande uit tientallen planten en toebehoren. Alle spullen zijn voor het onderzoek inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Liander deed onderzoek naar vermoedelijke illegale stroomaftap. Dit bleek inderdaad het geval en zal hiervan aangifte doen. Of er goederen uit de woning zijn weggenomen is nog onduidelijk.

Van de 3 mannen is een summier signalement bekend: leeftijd ca 25 jaar, donkere kleding, zwarte petten, twee droegen zwarte handschoenen en één man witte. Zij zijn vertrokken via de Bartokstraat. Getuigen van de (poging) woninginbraak of mensen die de 3 mannen in de omgeving van de Brucknerstraat hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met politieteam IJsselstreek op telefoonnummer 0900-8844.