Politie valt zeven panden binnen in Nijmegen

Geplaatst op 12 december 2017, om 15:56 uur

foto: Ter illustratieNIJMEGEN– De politie heeft dinsdagochtend in het kader van een groot onderzoek naar witwaspraktijken en het faciliteren van hennepkwekerijen in zeven panden in Nijmegen doorzoekingen gedaan. Twee daarvan zijn bedrijfspanden. De overige vijf betrof woningen. De politie heeft een 26-jarige Nijmeegse aangehouden. Zij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet wapens en munitie.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie doet de politie al sinds 2016 onderzoek naar de handel en wandel van een autobedrijf aan de Ambachtsweg in Nijmegen. Het heeft er alle schijn van dat dit autobedrijf fungeert als dekmantel voor een growshop. Vanuit de growshop werden alle denkbare materialen geleverd ten behoeve van het opzetten van een hennepkwekerij waaronder hennepstekken.

In beslag name
De politie heet diverse gegevensdragers zoals computers, mobiele telefoons, iPads, Usb-sticks, administraties, geld, wapens en drugs in beslag genomen. Ook werd in één van de panden een hennepkwekerij aangetroffen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ook klanten buiten de landsgrenzen de growshop wisten te vinden. Daarnaast zou er sprake zijn van het witwassen van crimineel geld. De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen nadere mededelingen.

Download nu onze app, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Get it on Google Play

Get it on Apple Store