Politie zoekt getuigen van laffe beroving van 90-jarige vrouw

Geplaatst op 19 december 2017, om 16:25 uur

APELDOORN – Op maandagmiddag werd een oudere vrouw berooft en vermoedelijk omver geduwd door de dader. De vrouw hield hier botbreuken aan over en de dader rende er hard vandoor.

Rond de klok van 15.00 uur liep het slachtoffer aan de achterzijde van de Viltmakersdonk. Ze liep daar met haar rollator en boodschappentas. Op dat moment kwam er een onbekende man aanlopen die haar beetpakte en haar dreigend om geld vroeg. Toen dat niet lukte ging de dader er zonder buit vandoor. Het slachtoffer kwam ten val en brak meerdere botten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar de dader. Maandagmiddag werd al een burgernetmelding verstuurd kort na de daad om het publiek om hulp te vragen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en heeft behoefte aan getuigen die de daad of de dader hebben gezien.

Signalement van de dader:

man, donker getinte huid;
leeftijd, rond de 20 jaar;
donkere bovenkleding met donkere capuchon over zijn hoofd;
sprak Nederlandse taal met buitenlands accent.

Hebt u iets gezien dat de recherche kan helpen bij het oplossen van deze laffe diefstal met geweld? Belt u dan met de recherche op telefoonnummer 0900-8844. Belt u loever anoniem en weet u meer van de dader of zijn verblijfplaats? Belt u dan met M op nummer 0800-7000.