Twee mannen aangehouden na achtervolging in Tiel

Geplaatst op 1 december 2017, om 12:17 uur

foto: Simon RijnbendeTIEL – De politie heeft donderdagavond 30 november twee mannen aangehouden nadat zij zich verdacht gedroegen op een parkeerplaats aan de Papesteeg in Tiel. Na een achtervolging in Tiel werd een 20-jarige man uit Mijdrecht aangehouden. Een 24-jarige man uit Tiel werd in de buurt van de parkeerplaats ingerekend door agenten.

Tijdens de surveillance namen politieagenten omstreeks 18.40 uur een kijkje op de parkeerplaats aan de Papesteeg in Tiel. Er stonden meerdere vrachtwagen geparkeerd. Agenten zagen dat er rond een vrachtwagen een aantal mannen stonden. Twee van hen gingen er bij het bij het zien van de agenten rennend vandoor. Drie jongens gingen er met een auto vandoor. Hierop werd zowel op de twee rennende jongens als op de auto de achtervolging ingezet. Op de Tielerwaardlaan werd één van de jongens aangetroffen in de bosjes en is aangehouden. De 24-jarige uit Tiel bleek gewond waardoor een ambulance ter plaatse kwam en de man heeft nagekeken. Na de check kon de man worden ingesloten en is meegenomen naar het politiebureau.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Door een politieauto werd de auto met de andere mannen erin achtervolgd. De auto negeerde de stoptekens en vervolgde zijn weg. Na een achtervolging stopte de auto op de Nieuwe Tielseweg. De drie inzittenden gingen er rennend vandoor. Een agent ging achter één van de verdachten aan en kon hem na een korte achtervolging aanhouden. De 20-jarige man uit Mijdrecht is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politie heeft in de buurt uitgekeken naar de overige verdachten. Deze werden niet meer aangetroffen. Mensen die meer informatie hebben of iets verdachts gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. De aangehouden mannen worden verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.