Bestelbus grotendeels uitgebrand op industrieterrein

Geplaatst op 16 januari 2018, om 06:19 uur

HUISSEN – In de nacht van maandag op dinsdag is de achterzijde van een Iveco bestelbus volledig uitgebrand. Dit gebeurde op het industrieterrein aan de Hortensialaan in Huissen. De brandweer van Bemmel kreeg omstreeks 04:45 uur de brandmelding.

De voertuigbrand werd in eerste instantie gemeld door vermoedelijk een vrachtwagenchauffeur. Die melde dat het aan de Azalealaan was. Echter stond de bestelbus in een zijstraat van de Azalealaan, op de Hortensialaan in Huissen, te branden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bestelwagen
Op het moment dat de brandweer aankwam was de volledige achterkant van de bestelwagen al zo goed als uitgebrand. De brandweer heeft smeulende delen geblust. Sommige delen waren lastig te bereiken, hierdoor moest de brandweer met een ladder tegen de bestelwagen om het voertuig geheel te blussen. De binnenzijde, zijkanten, achterkant en dak zijn volledig weggebrand. Het is vooralsnog onbekend wat er in de bestelwagen heeft gezeten.

Op het bedrijventerrein hangen meerdere camera’s. De politie gaat vermoedelijk hiervan de beelden opvragen. De bestelwagen wordt afgesleept voor sporenonderzoek. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend, dit wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

foto’s: Dylan Jünemann