Man (72) doodgereden in Apeldoorn; bestuurster auto (19) aangehouden

Geplaatst op 5 januari 2018, om 22:59 uur

APELDOORN – Vrijdagavond is in Apeldoorn op de Ravenweg een 72-jarige man uit Apeldoorn om het leven gekomen bij een verkeersongeval met een personenauto.

Kort voor 22.00 uur vond de aanrijding tussen de voetganger en de personenauto plaats nabij de kruising met de Hofveld. De voetganger kwam daarbij om het leven. Door politieagenten is op de plaats van het ongeval gesproken met getuigen van de aanrijding. Er is een buurtonderzoek gedaan in de directe omgeving. Andere agenten zijn naar de familie van het verkeersslachtoffer gegaan om hen te informeren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tekst gaat verder onder advertentie

Aangehouden
Zoals procedure is, werd de 19-jarige automobiliste aangehouden en verhoord op het politiebureau. Een verklaring over de aanrijding is gisteravond van haar opgenomen. De vrouw is afkomstig uit Apeldoorn. Door de afdeling Verkeersongevallenanalyse is verkeerstechnisch onderzoek gedaan op de plaats van de aanrijding. De resultaten daarvan zijn nu niet beschikbaar. De telefoon en de auto van de bestuurster worden bekeken als onderdeel van het onderzoek.

Getuigenoproep
Het politieteam zoekt nog getuigen van het ongeval. Was u rond het tijdstip van de aanrijding in de omgeving van de kruising Ravenweg/ Hofveld én hebt u iets gezien dat van belang kan zijn bij dit onderzoek? Neem dan contact op met het politieteam via 0900-8844.