Omstanders redden persoon van spoor bij Arnhem

Geplaatst op 23 januari 2018, om 14:12 uur

ARNHEM – Een man heeft dinsdagochtend het treinverkeer licht ontregeld nadat hij op het spoor tussen Arnhem-Zuid en Elst liep. Omstanders zagen dat en hebben direct actie ondernomen waardoor er geen ongelukken zijn gebeurd. Een verwarde man is aangehouden, zo bevestigt de politiewoordvoerster.

De spoorloper liep er rond 10:30 uur. Een omstander heeft direct bij naastgelegen woning aangebeld om 112 te bellen. Nadat 112 gebeld was, hebben de omstanders de persoon aangeroepen. Ondertussen heeft de meldkamer het treinverkeer laten stilleggen. De man reageerde niet op het aanroepen van de omstanders.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tekst loopt door onder advertentie

Enkele meters
Het treinverkeer werd nog maar net op tijd stilgelegd, aldus deze omstanders. Een aanstormende intercity is maar op enkele meters afstand van de man tot stilstand gekomen. De machinist zou deze persoon ook hebben aangesproken, waarna de man weg liep van het spoor.

Aangehouden
Omstanders zijn direct achter de man aangelopen in afwachting van de politie. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de woordvoerster was de man wat verward. ‘Hij is overgedragen aan zijn eigen zorgkader.’

Nadat de man was aangehouden, werd de dienstregeling weer opgepakt.