Plofkraak op pinautomaat in Albert Heijn Didam

Geplaatst op 7 januari 2018, om 06:27 uur

DIDAM – De politie heeft vannacht twee mannen gearresteerd op verdenking van het plegen van een plofkraak even daarvoor op een pinautomaat in een supermarkt van de Albert Heijn aan de Leliestraat in Didam.

Het duo had de buit en de vluchtscooter bij zich. Materiaal dat was achtergebleven bij de pinautomaat is door de EOD onschadelijk gemaakt. Enkele bewoners zijn tijdelijk uit hun bovengelegen woning gehaald.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na de inbraakmelding rond 04.00 uur volgde het alarm van de geldautomaat; met de plofkraak wilden de daders geld wegnemen. Een alerte getuige meldde hun vlucht op een scooter aan de politie. Met enkele voertuigen is door de politie direct in de omgeving gezocht. Hierbij zijn de twee verdachten aangehouden in de omgeving inclusief de buit. De aangehouden verdachten zijn een 24-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man uit Amsterdam. Zij worden door de recherche verhoord. Het geld en de scooter zijn inbeslaggenomen.

Gelijktijdig zijn enkele bewoners uit de woningen boven de winkel, tijdelijk uit hun huis geweest. In de winkel was ontplofbaar materiaal achtergebleven na de plofkraak. Dit is in de vroege morgen verwijderd door een deskundige van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie. Uit voorzorg waren brandweer en ambulance ter plaatse. Bevolkingszorg van de gemeente heeft voor de bewoners een tijdelijke verblijfplaats geregeld.

foto’s: Roland Heitink