Vlammenzee verwoest dure BMW X5 in Bemmel

Geplaatst op 29 januari 2018, om 08:01 uur

BEMMEL – Een felle autobrand heeft in de nacht van zondag op maandag een BMW X5 verwoest in Bemmel. De autobrand aan de Pomona werd omstreeks 02:50 uur ontdekt waarop direct alarm werd geslagen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog boven de BMW uit. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto verwoest werd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Echter was de brand moeilijk te doven voor de brandweer. De brandstoftank is vermoedelijk gesmolten, waardoor de brandstof onder de auto door bleef branden. De brandweer heeft eerst met water en vervolgens met schuim geblust. Na ruim 20 minuten blussen was het vuur gedoofd.

Dakgoot weggesmolten
De BMW stond naast een achtertuin van een woning geparkeerd. Door de hitte van de brand is de dakgoot van een schuurtje grotendeels weggesmolten. De brandweer heeft met behulp van een warmtebeeldcamera gekeken of er nog eventueel hitte of vuur in het schuurtje zat, maar dit was niet het geval.

De oorzaak van de brand is niet direct duidelijk geworden, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Mensen die informatie hebben of eventuele getuigen kunnen bellen met 0900-8844.