Vuurwerkbom veroorzaakt grote schade aan school Dieren

Geplaatst op 3 januari 2018, om 01:25 uur

DIEREN – Bij Obs ‘T Schaddeveld aan de Meidoornlaan in Dieren is dinsdagavond een vuurwerkbom ontploft. De school liep door de ontploffing flinke schade op.

Rond 23.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd. Iets daarvoor hebben voor als nog onbekende personen een vuurwerkbom voor de deur van de school afgestoken. Volgens omstanders stonden die avond 4 ”gasten’ voor de deur. De politie onderzoekt of zij wat met de bom te maken hebben. De brandweer kwam ter plaatse omdat er veel rook vrij kwam kort nadat het gebeurde. Nadat door het Dierense korps een controle is uitgevoerd keerden zij huiswaarts.

Schade
De schade aan het gebouw is groot. Meerdere ramen zijn gesprongen en is een stuk van de dak eraf geblazen. Een glas reparatie bedrijf heeft planken voor de ruiten gemaakt.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart na de daders. De politie spreekt van een explosieve kracht, vermoedelijk een shell. Volgens hen hadden hierbij dode kunnen vallen en daarom wordt deze zaak hoog opgenomen. De politie heeft tussen het glas onderzoek gedaan en meerdere stukken vuurwerk meegenomen. Ook zijn er meerdere getuigen. Een van de getuigen heeft een grote auto zien weg rijden, de politie doet hier onderzoek na.

De politie vraagt getuige die de politie nog niet gesproken zich te melden. U kunt contact opnemen via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar 0800-7000. Er raakten zo ver bekend niemand gewond.