4000kg APAA gevonden bij invallen door arrestatieteam - GelreNieuws.nl

4000kg APAA gevonden bij invallen door arrestatieteam

Geplaatst op 17 februari 2018, om 16:50 uur

foto: Ter illustratieLUNTEREN – De politie heeft dinsdag 13 februari in Alphen aan den Rijn en Lunteren een grote hoeveelheid grondstoffen en goederen voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen en in beslag genomen. Verdeeld over de twee plaatsen vond de politie ongeveer 4000kg APAA.

In Lunteren zijn daarnaast grondstoffen voor het maken van methamfetamine (crystal meth) aangetroffen. Twee mannen (22 en 26 jaar) uit Alphen aan den Rijn zijn in die plaats als verdachten aangehouden en afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris in Den Bosch in bewaring gesteld. Ze worden verdacht van het plegen van strafbare voorbereidingen voor de productie van synthetische drugs.

APAA is een grondstof om BMK te maken. BMK een is een belangrijke grondstof voor het maken van de drug amfetamine. In Alphen aan den Rijn vond de politie rondbodemkolven en verwarmingsmantels die kunnen worden gebruikt voor het maken van amfetamine. In een loods in Lunteren is een hoeveelheid grondstoffen aangetroffen om het zwaar verslavende methamfetamine te kunnen maken.

De goederen en de grondstoffen zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Zie ook: Politiehelikopter boven Lunteren; arrestatieteam valt bedrijfspand binnen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com