Mishandelde agent lost schot tijdens carnaval

Geplaatst op 13 februari 2018, om 10:22 uur

foto: Politie/InstagramVAASSEN – De politie heeft in de nacht van 13 februari rond 02.20 uur twee jongens uit Emst aangehouden in verband met mishandeling van twee politie-agenten. Dit vond plaats in de Dorpsstraat in Vaassen. De politie heeft daarbij waarschuwingsschoten gelost.

Twee agenten surveilleerden tijdens een tot dan toe gezellig carnavalsfeest en spraken op een gegeven moment iemand aan vanwege wildplassen. Daarop ging er aanvankelijk één persoon zich hiermee bemoeien, waarna het snel escaleerde. Eén agent werd tegen de grond gewerkt door uiteindelijk acht mensen, hij kreeg diverse schoppen tegen zijn hoofd. De andere agent werd ook geschopt en geslagen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Schoten gelost
Om de boel onder controle te krijgen werd door één van de agenten een waarschuwingsschot gelost waarop beiden het vuurwapen richtten op de twee verdachten. Twee andere politie-agenten, die inmiddels waren gewaarschuwd, konden de twee jongens van 19 en 20 jaar aanhouden en meenemen naar het bureau.

Één agent ging voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis, de andere werd ter plaatse behandeld; het gaat naar omstandigheden goed met ze. De politie onderzoekt de zaak.