80 vierkante meter verwoest door brand in Dieren

Geplaatst op 20 maart 2018, om 19:52 uur

DIEREN – Een stuk van ongeveer 80 vierkante meter bosschages is dinsdagmiddag door een brand verwoest. De brand woedde bij een sportveldje naast de gemeentewerf aan de Meidoornlaan in Dieren.

Omstreeks 17.30 uur zag een vrouw die haar honden uitliet meters hoge vlammen. Ze bedacht zich geen moment en alarmeerde de brandweer. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een Landrover ter plaatse. De brandweer kon door gebruik te maken van de waterpomp op de Landrover de brand snel blussen. Volgens de brandweermannen gaat het om een stuk van 20 bij 4 meter.

Oorzaak
Over de oorzaak is bij de brandweer niks bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De meldster vermoedt wel dat brandstichting de oorzaak is. Op 20 februari is ook een stuk berm langs de spoorlijn, wat achter de gemeentewerf langs loopt, in de brand gestoken.

In de gemeente Rheden beschikt brandweer Rheden, Velp en Dieren over een Landrover. Deze brandweerwagens zijn zeer effectief voor snel optreden bij een bos of heidebrand. Vanwege de droogte en de harde wind heeft de brandweer in Gelderland code oranje afgegeven voor natuurbrandgevaar. Op dit moment vliegt er een brandweervliegtuig rond om bosbranden op tijd op te merken zodat branden beperkt kunnen blijven.

foto: Martin Heitink/Persbureau Heitink