Forse schade na brandstichting in trappenhuis in Dieren

Geplaatst op 25 maart 2018, om 13:08 uur

DIEREN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft een onbekende brandgesticht in het trappenhuis van appartementencomplex aan het Callunaplein in Dieren. Door de brand ontstond er forse schade. 

Rond 10.45 uur werd de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat er brand was geweest op een kast in het trappenhuis. In de kast zat een gas meter wat extra gevaar opleverde. De brand op de kast smeulde nog iets na maar had zich grotendeels zelf gedoofd. De brandweer heeft de kast open gebroken en de smeulende resten met water geblust. ”Gelukkig is het zo afgelopen, het had ook heel anders kunnen aflopen met die gasmeter. Ik zit wel met een vrouw en een baby hier boven.” aldus een bewoner

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Brandstichting
Volgens de brandweer kan het niet zomaar op de kast gaan branden. Er is een hoop met papier op de kast in brand gestoken. Op de grond lagen meerdere verbrandde snippers papier. Volgens een van de bewoners was er omstreeks 01.00 uur nog niks aan de hand.

Onderzoek 
De politie gaat uitgebreid onderzoek doen. Ze gaan camerabeelden bekijken en gaan de buurt in om onderzoek te doen. Ook gaat forensische onderzoek in het trappenhuis onderzoek doen.  De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Het trappenhuis heeft door de brand forse schade opgelopen. Meerdere ruiten zijn gebarsten en de meuren zijn zwart geblakerd door de roet. Bewoners moeten tijdelijk gebruik maken van een ander trappenhuis.

Foto: Martin Heitink/Persbureau Heitink