79-jarige vrouw beroofd in Zutphen - GelreNieuws        

79-jarige vrouw beroofd in Zutphen

Geplaatst op 13 april 2018, om 11:25 uur

ZUTPHEN – Een 79-jarige vrouw is donderdagochtend in Zutphen het slachtoffer geworden van een straatroof. Dat meldt de politie.

Omstreeks 9.45 uur kwam de vrouw aanrijden bij de parkeerplaats van de Polsbroek. Terwijl zij wilde inparkeren werd zij door een vriendelijk ogende man gewezen op een vrije parkeerplaats. Nadat de vrouw haar auto hier parkeerde stapte zij uit en haalde zij haar rollator uit de auto. Vanaf dat moment ging alles heel snel.

De man, die haar even daarvoor op de vrije parkeerplaats wees, pakte haar handtas en ging er te voet vandoor. Een alerte getuige zag dit gebeuren en zette de achtervolging in.

Dankzij super goed optreden van twee getuigen, die een duidelijk signalement en constant de veranderende locatie doorgaven, troffen wij de verdachte in de Melatensteeg. Hij is hier direct aangehouden en zit vast. Het betrof een 32-jarige man uit Duitsland.

De politie verdenkt de man ook van een insluiping op een school aan de Klaprooslaan in Warnsveld en de insluiping in een woning aan de Coehoornsingel donderdagochtend. Ook hier gaven de melders duidelijke signalementen door.