Drie mannen op heterdaad aangehouden voor poging inbraak

Geplaatst op 30 april 2018, om 16:24 uur

OOSTERBEEK– In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie mannen van 22, 26 en 29 jaar, allen afkomstig uit Ede, aangehouden voor poging tot inbraak in een woning.

Even voor 02:00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Emmastraat. De politie ging meteen met meerdere eenheden en een politiehond op de melding af. Ter hoogte van de woning zagen de agenten een auto met gedoofde lichten wegrijden. Na een korte achtervolging werd de auto tot stoppen gedwongen en konden de twee inzittenden worden aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Blaffen
Bij de woning wees de meegenomen politiehond de agenten met zijn geblaf op het dak van de woning. Daar bleek de derde verdachte te zitten. De agenten wisten de man van het dak te praten waarna ook hij kon worden aangehouden. De drie mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Oproep
De politie onderzoekt of er mogelijk nog meer woninginbraken dan wel pogingen hiertoe hebben plaatsgevonden in dezelfde avond/nacht in Oosterbeek. Heeft u braakschade aan uw woning of is er daadwerkelijk ingebroken?Meld dit dan zo spoedig mogelijk via 0900-8844.