Gewonde bij bedreiging met een vuurwapen in woning Huissen

Geplaatst op 25 april 2018, om 11:41 uur

HUISSEN – Op dinsdagavond 24 april werd de politiemeldkamer gebeld in verband een bedreiging met een vuurwapen. Dit zou in een woning hebben plaatsgevonden aan het Uivernest in Huissen. De politie doet onderzoek naar het incident en zoekt getuigen.

Rond de klok van 22.15 uur kregen we de melding. In de woning waren meerdere mensen aanwezig. Er zou iemand rond 22.00 uur aan de deur hebben gestaan die eenmaal binnen bedreigingen uitte. De aangever kon vluchtten en belde in de omgeving de politie voor hulp. De politie ging direct met meerdere eenheden naar het adres. De verdachte was er reeds vandoor gegaan en trof de aanwezigen in de woning. Die waren allemaal flink geschrokken van het incident. De bewoner is lichtgewond geraakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gerichte actie
Agenten hebben gesproken met de slachtoffers en zijn druk bezig om te reconstrueren wat daar is gebeurd. Op basis van de verklaringen heeft de politie het vermoeden dat het om een gerichte actie gaat. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar informatie en getuigen die meer weten van de dader. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen uit de woning of wat het motief is van dit ongewenste bezoek.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben rond 22.00 uur of daarna. De recherche wil meer weten over de dader en de eventuele looprichting. Ook een eventueel gebruikt voertuig door de dader kan belangrijke informatie zijn.

Signalement

De dader is een man van rond de 40 jaar oud met een donkere huidskleur. Hij heeft een flink gespierd postuur en is ongeveer 1.85 á 1.90 meter lang.

Hebt u iets gezien dat de rechercheurs kan helpen bij dit onderzoek? Belt u dan met de politie op 0900-8844 of vul het tipformulier. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.