Horecagelegenheid in Doesburg gesloten vanwege drugszaken en een illegale gokinstallatie - GelreNieuws        

Horecagelegenheid in Doesburg gesloten vanwege drugszaken en een illegale gokinstallatie

Geplaatst op 6 april 2018, om 15:47 uur

foto: PolitieDOESBURG– Vrijdagavond 30 maart 2018 heeft de politie in Doesburg op de Kraakselaan een horecagelegenheid doorzocht. Aanleiding waren overlastmeldingen die te linken waren aan de aanwezigheid van drugs. Bij de doorzoeking werden niet alleen -gebruikershoeveelheden- drugs aangetroffen, maar ook een stroomstootwapen en een illegale gokinstallatie (in werking). Het wapen en de gokinstallatie zijn inbeslaggenomen. Een 51-jarige man uit Doesburg is aangehouden voor belediging.

Op basis van informatie zijn meerdere agenten het pand, dat op dat moment geopend was en bezoekers had, binnengegaan.

Bestuursrechtelijke stappen
Op grond van de aanwezigheid van drugs, het (stroomstoot)wapen en de illegale gokinstallatie is het pand op last van de burgemeester gesloten in verband met deze verstoring van de openbare orde. Aan de ondernemer is inmiddels medegedeeld dat de vergunningen voor deze horecagelegenheid zijn ingetrokken.

Gelegenheid bieden
Een eigenaar van een horecagelegenheid die illegaal gokken in zijn zaak toelaat, kan in de problemen komen. Hij loopt onder meer risico op sluiting van zijn zaak, een fikse boete of strafrechtelijke vervolging. Voor het aanbieden van gokspelletjes is in Nederland een vergunning nodig van de Kansspelautoriteit. Online kansspelen zijn verboden. Het aanbieden van gokspelen zonder vergunning is verboden en een ernstig vergrijp. Er is geen zicht op de geldstromen die er mee gemoeid zijn en er is geen controle mogelijk op een eerlijk verloop van het spel. Ook kunnen spelers niet worden beschermd tegen kansspelverslaving.