Man probeert handtas te stelen; vrouw breekt pols

Geplaatst op 7 april 2018, om 13:00 uur

NIJMEGEN – Een 65-jarige vrouw uit Nijmegen is afgelopen dinsdag 3 april tussen 17.45 en 18.00 uur slachtoffer geworden van een poging diefstal van haar handtas. Dit vond plaats op de Nieuwe Dukenburgseweg ter hoogte van het gebouw waar Heinz in is gevestigd. Omdat de tas was vastgemaakt aan een kinderzitje dat achterop de fiets zat, lukte het de dief niet de tas weg te nemen. Wél kwam de vrouw door deze brute actie ten val en heeft daarbij haar pols gebroken.

De politie is op de eerste plaats op zoek naar de verdachte die op een bromfiets reed, een getinte huidskleur had en er onverzorgd uit zag. Hij droeg geen helm, had kort geknipt haar en had een slank postuur.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De dader heeft vermoedelijk de vrouw al langer op het oog gehad als slachtoffer. Hij stond naast haar bij de kruising van de Muntweg en de Groenestraat. Op de Nieuwe Dukenburgseweg sloeg hij toe.

Hulp
Het slachtoffer werd na haar val geholpen door een vrouw. De politie zou haar graag willen spreken.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.