Twee wilde achtervolgingen in Zevenaar en Duiven

Geplaatst op 25 april 2018, om 21:45 uur

DUIVEN/ZEVENAAR – In Duiven en Zevenaar hebben binnen 24 uur twee achtervolgingen plaatsgevonden.

Woensdagochtend omstreeks 05.00 uur zag de Politie Arnhem-Noord een Volkswagen vreemd rijgedrag vertonen over de A12. Toen zij de bestuurder wilden controleren, sloeg deze bij de afrit Zevenaar af en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Uiteindelijk lukte het de agenten om het voertuig nagenoeg stil te zetten op de Spoorwegdwarsstraat. De bestuurder van de Volkswagen heeft vervolgens de politieauto geramd toen de collega-bijrijder net uit wilde stappen. Als deze agent eerder was uitgestapt, waren de gevolgen voor hem niet te overzien.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangezien de bestuurder zich dusdanig gevaarlijk gedroeg, werd besloten om de bestuurder met getrokken vuurwapen uit het voertuig te laten stappen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De agent heeft naderhand aangifte gedaan wegens poging doodslag/moord.

Woensdagmiddag was het weer raak. Twee agenten van Politie Zevenaar bij de grens op de snelweg A12. Toen een BMW Nederland inreed, werd het kenteken nagekeken en besloten om de bestuurder te controleren. Toen het stopteken gegeven werd, ging de BMW er al snel vandoor. Uiteindelijk is op de Impact in Duiven de BMW klemgereden en werden de documenten gecontroleerd. Toen de echtheid betwijfeld werd, bleek er in de auto ruim 10kilogram drugs te liggen, ter waarde van meer dan een ton. Ook deze verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Omdat beide zaken nog in onderzoek zijn worden er vooralsnog geen verdere details bekend gemaakt.

foto’s: Politie Duiven