Twee woningen onbewoonbaar na felle uitslaande brand - GelreNieuws        

Twee woningen onbewoonbaar na felle uitslaande brand

Geplaatst op 23 april 2018, om 03:43 uur

DOORWERTH – Op de Vossenstraat in Doorwerth heeft zondag aan het einde van de avond een flinke uitslaande brand gewoed. De vlammen sloegen hoog boven de woning uit.

De eerste melding kwam rond 23:30 uur binnen, waarna deze snel is opgeschaald naar het sein middelbrand. Het blusvoertuig van de brandweer van Renkum kwam hierdoor ook ter plaatse, samen met het blusvoertuig en de hoogwerker van Doorwerth.

Hond gered
De brand betrof een fikse brand onder een afdak achter het huis. Volgens de brandweer woordvoerster begon de brand bij een gasfles die in een tuin stond en vlam vatte. Nadat de brand snel om zich heen sloeg, gingen de twee bewoners het huis in om hun hond te redden. Hierdoor hadden ze enige rook ingeademd en zijn ze gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Zowel de bewoners als de hond maken het na omstandigheden goed.

In totaal zijn twee woningen ernstig door de brand beschadigd geraakt en hierdoor onbewoonbaar. Het dak van deze twee woningen is ook ingestort. Twee aangrenzende woningen liepen rookschade op, echter konden zij de nacht wel doorbrengen in hun eigen woning.

foto’s: Patrick Apenhorst