Vrachtwagen met oplegger kantelt in Huissen - GelreNieuws        

Vrachtwagen met oplegger kantelt in Huissen

Geplaatst op 13 april 2018, om 16:32 uur

HUISSEN – Vrijdagochtend de 13e is een vrachtwagen met een oplegger aan de Bergerdensestraat op het industrieterrein Next Garden in Huissen gekanteld. Met behulp van 3 bergers is het gevaarte weer op zijn wielen gezet.

De chauffeur moest op de Bergerdensestraat meerdere pallets met buizen afleveren. Toen de chauffeur de buizen aan het lossen was viel de vrachtwagen en oplegger om. De vrachtwagen met oplegger is vermoedelijk gaan kantelen doordat de stempelpoten niet volledig naar de buitenkant waren uitgeschoven. Hierdoor kwam er teveel gewicht aan de linkerzijde en werd het kantelpunt bereikt. De chauffeur stond tijdens het besturen van de kraan met een afstandsbediening naast zijn wagen. Toen de wagen ging kantelen heeft de chauffeur nog alles op alles gezet om het te voorkomen, maar er was geen houden meer aan.

Vridagmiddag is de vrachtwagen geborgen door bergingsbedrijf van Amerongen uit Arnhem. Tijdens het bergen heeft de politie en vervolgens de BOA en gemeente een gedeelte van de Bergerdensestraat afgezet. Hierdoor konden de 3 bergers veilig hun werk doen. Met 1 grote wagen en 2 kleinere wagens is met beleid de vrachtwagen weer op al zijn wielen neergezet. Alleen de linker voordeur raakte beschadigd.

De chauffeur heeft vervolgens de vrachtwagen en oplegger iets verder op de weg gezet, waardoor de stempelpoten volledig uitgeschoven konden worden. De lading is uiteindelijk nog gelost en de chauffeur heeft enkel met een kapotte linker voordeur zijn weg kunnen vervolgen.

Foto’s: Dylan Junneman