DNA-hit leidt naar verdachte woningoverval Arnhem

Geplaatst op 1 mei 2018, om 12:19 uur

ARNHEM – De politie heeft op dinsdagochtend een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woningoverval die plaatsvond op 14 mei 2017 aan de Emily Brontësingel in Arnhem. Dankzij een DNA-hit kwam de recherche hem op het spoor.

De bewoners schrokken die bewuste nacht wakker toe drie mannen de woning binnen drongen. Zij dreigden met een vuurwapen, mishandelde de mannelijke bewoner en wilden geld zien. Toen het slachtoffer kans zag de woning uit te vluchten, kozen de overvallers eieren voor hun geld. Ze zijn gevlucht in een donkerkleurige stationwagen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Direct na de overval is de politie een onderzoek gestart. Tijdens sporenonderzoek hebben forensisch rechercheurs een DNA-spoor aangetroffen dat vervolgens is opgenomen in de DNA-databank. Dit heeft uiteindelijk tot een hit geleid.

Met deze aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond; er waren nog zeker 2 personen bij de overval betrokken. Het onderzoek wordt voortgezet en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.