Eerste scooterrijder A73 Beuningen meldt zich bij politie

Geplaatst op 14 mei 2018, om 16:09 uur

BEUNINGEN – Eén van de scooterrijders die zaterdagavond op de A73 bij Beuningen reed, heeft zichzelf gemeld bij het politiebureau.

De politie had de beelden inmiddels ook gezien en waarschuwt: dit moet je echt nooit doen, het is levensgevaarlijk!

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de filmbeelden, die in handen van GelreNieuws waren gekomen, is te zien hoe een groep van enkele tientallen scooters ter hoogte van knooppunt Neerbosch links en rechts tussen het verkeer op de snelweg rijdt. Enkele scooterrijders schieten rakelings voor een invoegende vrachtwagen langs waarbij een aanrijding ternauwernood wordt voorkomen. De scooterrijders brengen met hun gedrag niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de medeweggebruikers. Dat er geen ongeluk gebeurd is mag een wonder heten.

Verboden
Met een scooter op de snelweg rijden is verboden. De bestuurders van de scooters kunnen dan ook rekenen op een boete voor het rijden met een scooter op de snelweg. Daarnaast zal de Officier zich buigen over een eventuele aanvullende strafmaatregel op grond van artikel 5 van de wegenverkeerswet, waarin staat dat het verboden is om gevaar op de weg te veroorzaken of het verkeer te hinderen.

Onderzoek
Een van de scooterrijders heeft zich intussen gemeld en de politie heeft een aantal andere bestuurders op het oog. Maar de politie wil graag in contact komen met alle scooterrijders. Daarom is de politie een onderzoek gestart en roept getuigen op die iets gezien hebben, of beelden hebben van de groep, zich te melden. Mogelijk dat de scooterrijders eerder die dag op andere locaties in Nijmegen en omgeving verkeersovertredingen hebben gepleegd. Hebt u informatie hierover? Of kent u (een van) de bestuurder(s) van de scooters? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Dat kan via bel M 0800-7000.