Jongen (15) redt leven van man door hem te reanimeren: ‘Een grote held’

Geplaatst op 11 mei 2018, om 22:46 uur

NIJMEGEN – Vrijdagochtend om ongeveer 11:25 uur kregen de hulpdiensten de melding van een onwel geworden persoon op de Bemmelsedijk onder de oude Waalbrug. Een 15-jarige jongen was ter plaatse aan het reanimeren. Politie Nijmegen-Noord: ‘Zonder de actie van de jongen had de man het niet overleefd. Een grote held.’

Ter plaatse troffen de hulpdiensten het slachtoffer aan op de grond met een hartstilstand. Reanimatie was al gestart door 15-jarige jongen uit Nijmegen-Lent die toevallig zijn hond uitliet. De jonge jongen had recent zijn opleiding om te reanimeren afgerond op school. De politie heeft de reanimatie overgenomen totdat de ambulance ter plaatse was.

Hersteld grotendeels
Wij hebben de reanimatie van hem overgenomen totdat ambu’s ter plaatse waren. De man is met spoed naar het Radboud ziekenhuis vervoerd. Daar moest hij direct gedotterd worden. Volgens het Radboud ging het daarna ineens stukken beter met de man. De politie laat weten dat de man weer voor een groot gedeelte gaat herstellen, dit met grote dank aan de 15-jarige jongen.

Diep onder de indruk
Zowel het personeel van de ambulance als van het Radboud zijn diep onder de indruk van de acties van de 15-jarige jongen. Hij besloot toch om de man te gaan reanimeren, wat resulteert dat de man het overleeft heeft.

‘Zonder actie van de 15 jarige had de man het niet overleefd. Duimpje van ons aan de 15-jarige jongen.’ Zo sluit de politie Nijmegen-Noord af op Facebook.

foto: Politie Nijmegen-Noord