Overlast door hevige onweersbuien in de regio

Geplaatst op 29 mei 2018, om 22:57 uur

LINGEWAARD – Hevige onweersbuien trokken dinsdagavond over de regio. Dit ging gepaard met veel flitsen en gerommel, maar vooral met veel regenval. In de regio Gelderland Midden kwamen bij de brandweer meer dan 100 meldingen binnen van wateroverlast, afgebroken takken/bomen of ingestorte daken. Het zwaartepunt lag bij Ede.

De brandweer in Lingewaard werd ook meerdere malen opgeroepen om te assisteren. Gelukkig bleef het in alle gevallen wel bij materiële schade.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

– Zie ook onze LIVEBLOG

Huissen
De Karstraat en een aantal straten hieromheen zijn door de felle buien onder water komen te staan. De brandweer heeft hierbij assistentie verleend. Echter toen de ergste buien voorbij getrokken waren liep het water al snel weer het riool in.

Doornenburg
Door de harde regen brak een grote tak af van een boom aan de Pannerdenseweg. Hierdoor werd de weg in beide richtingen geblokkeerd. De brandweer heeft de tak verwijderd. Iets verder op, op de Pannerdenseweg, stond de straat vol met water. De brandweer besloot te wachten tot het water vanzelf het riool in liep. Ook hebben ze nog assistentie verleend bij wateroverlast in een woning in Doornenburg.