Personeel traumahelikopter snel en veilig naar noodsituatie dankzij fotograaf - GelreNieuws        

Personeel traumahelikopter snel en veilig naar noodsituatie dankzij fotograaf

Geplaatst op 21 mei 2018, om 11:04 uur

GENDT – Zondagavond heeft er een schietincident plaatsgevonden in een woning aan de Burgemeester van de Meulenlaan in Gendt. Voor dit incident werden meerdere ambulances en politie opgeroepen. Ook werd de inzet van de traumahelikopter, met aan boord een arts en verpleegkundige, gevraagd.

ZIE OOK: Persoon zwaargewond bij schietincident in woning

De traumahelikopter vond een geschikte landingsplaats nabij de Waaldijk in Gendt. De politie en meerdere ambulances waren al met spoed naar de woning gegaan. De overige politiewagens konden daardoor niet tijdig bij de helikopter zijn, waarna een freelance fotograaf van Persbureau-Heitink en GelreNieuws uitkomst bood.

Snel en veilig
De fotograaf, Jeffrey Slendebroek, kwam in eerste instantie foto’s en video maken en kwam hiervoor tegelijk aan met de landende traumahelikopter bij de Waaldijk. De fotograaf heeft het personeel snel, en veilig, vervoerd naar de woning waar de hulp noodzakelijk was. Mede hierdoor kon het personeel snel ter plaatse komen, waardoor de gespecialiseerde hulpverlening nog sneller op gang kon komen voor het slachtoffer.

De hulpdiensten waren zeer te spreken over het optreden van deze fotograaf. Zoals de politie het ook wel noemt: “Hulp aan hen die dat behoeven.”

foto’s: Bryan Derks