Zeer grote brand uitgebroken in bedrijfspand: NL-Alert verzonden - GelreNieuws        

Zeer grote brand uitgebroken in bedrijfspand: NL-Alert verzonden

Geplaatst op 23 mei 2018, om 04:21 uur

EDE – Dinsdagavond werd een zeer grote brand gemeld in een pand van het opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanistraat in Ede. Het pand is grotendeels verwoest. Ook werd er een NL-Alert verstuurd. De brand was rond 04:20 uur onder controle.

De brand werd rond 23:00 uur gemeld en duurt nog een groot gedeelte van de nacht. Meerdere korpsen zijn bezig om het vuur van buitenaf te bestrijden. ‘Van binnenuit bestrijden was al heel snel te gevaarlijk vanwege de omvang van de brand’, aldus een woordvoerder. De brand is inmiddels onder controle, al verwacht de brandweer nog wel een geruime tijd bezig te zijn met nablussen.

NL-Alert
Rond 00:30 uur zonden de hulpdiensten een NL-Alert uit vanwege de flinke rookontwikkeling. In deze NL-Alert werden mensen geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. In de nabije omgeving staan geen woningen, maar de rook trok kilometers ver weg. Meetploegen van de brandweer hebben de rook gemeten. Hieruit blijkt dat er vooralsnog geen te hoge concentraties en te gevaarlijke stoffen gemeten zijn. Maar mochten mensen alsnog last hebben van de rook, worden zij wel verzocht ramen en deuren te sluiten.

Tekst gaat verder onder tweet

ROVC
ROVC is een opleidingsinstituut voor technische studies. Jaarlijks volgen hier meer dan 13.000 mensen er een opleiding. Het gebouw heeft grote schade opgelopen door de brand, rook en het bluswater.

De oorzaak van de brand in het opleidingsinstituut is niet bekend en zal later worden onderzocht.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink