A12 bij Arnhem weer vrij na ernstig ongeval met vrachtwagen

Geplaatst op 11 juni 2018, om 12:14 uur

ARNHEM – Een groot ongeval tussen knooppunten Waterberg en Grijsoord op de A12 in de richting van Arnhem heeft de snelweg grotendeels afgesloten. Meerdere vrachtwagens zijn bij het ongeval betrokken. Hierbij is één persoon zwaargewond geraakt en tenminste twee personen lichter gewond. De bergingswerkzaamheden zijn omstreeks 18.30 uur afgerond, hierna ging de weg weer open. 

Veel hulpdiensten rukten hiervoor uit, waaronder meerdere brandweerwagens, ambulances, politie, Rijkswaterstaat en de traumahelikopter. Een vrachtwagen die in de richting van Utrecht reed is door de vangrail geschoten, aan de andere kant van de weg terechtgekomen en in botsing gekomen met een andere vrachtwagen. De chauffeur van de laatste vrachtwagen is zwaargewond. Een derde vrachtwagen raakte ook betrokken bij de botsing. De chauffeurs van deze en de eerste vrachtwagen zijn gewond geraakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijkswaterstaat verwachte dat de weg tot 20.00 uur dicht zou blijven, echter zijn de bergingswerkzaamheden sneller afgerond dan verwacht. Dat de weg zolang dicht moest blijven had vooral te maken met het onderzoek naar het ongeluk dat veel tijd in beslag nam. Omrijden kon via Nijmegen, meldde de ANWB.

foto’s: Martin Heitink / Persbureau Heitink