Automobilist slaat over de kop bij Didam en vlucht weg

Geplaatst op 13 juni 2018, om 02:15 uur

DIDAM – Een automobilist is dinsdag laat in de avond op de vlucht geslagen nadat hij een ongeval had gehad op de Doesburgseweg in het buitengebied van Didam. Hij kon twee kilometer verderop aangehouden worden door de politie.

Iets na 23.00 uur werd er alarm geslagen door een weggebruiker. Hij reed over de Doesburgseweg toen hij ter hoogte van de kruising met de Tuisweg een auto over de kop langs de weg in de berm zag liggen. Hij stopte direct en ging polshoogte nemen. Hij trof verder niemand aan in het voertuig.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft direct in de omgeving een zoekactie gestart. Omdat niet bekend waren hoeveel slachtoffers er eventueel waren werden er ook twee ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd.

Op de Doesburgseweg in Loil, ter hoogte van de kruising met de Weemstraat, werd een man aangetroffen. Na controle van de politie en een kort onderzoek, is hij aangehouden. Ze gaan er vanuit dat hij de bestuurder is. Ook werd er een sterke alcohollucht geroken, maar hoeveel precies wordt onderzocht op het politiebureau tijdens een ademanalyse waar ze hem ook verder zullen gaan verhoren.

De auto is totaal loss en geborgen door een bergingsbedrijf.