Drugslab ontdekt in woning in Nijmegen

Geplaatst op 9 juni 2018, om 15:26 uur

foto: Simon RijnbendeNIJMEGEN – Vrijdagochtend hebben politieagenten in een woning in de Van ’t Santstraat in Nijmegen drie verdachten aangehouden. In de woning was een drugslaboratorium ingericht.

Na een tip over het vermoedelijke drugslab is de politie direct naar de woning gegaan. Naast de verdachten zijn in het pand ook verschillende goederen zoals vaten aangetroffen. Die goederen zijn voor het produceren van (hard)drugs. Alle goederen én de aangetroffen drugs, zijn door agenten meegenomen en vernietigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachten zijn 39, 44 en 60 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen; de verdachten zijn ingesloten en worden door de recherche verhoord. Het onderzoek loopt verder en mogelijk worden er nog meer aanhoudingen verricht.

De woningbouwvereniging is over de situatie in deze woning geïnformeerd.

Meld verdachte situatie
Bij het productieproces van drugs kunnen gevaarlijke chemische dampen en/of kan explosiegevaar ontstaan, ook voor omwonenden. Vrijdag was deze gevaarsetting op het moment van aantreffen niet aanwezig; er werd op dat moment niets(s) geproduceerd.

Als u een verdachte situatie of verdacht gedrag ziet, meld dit dan direct aan de politie. Bel daarvoor 112. Het is niet vanzelfsprekend dat een ander het meldt.