Honderden extra agenten voor onder andere Gelderland

Geplaatst op 15 juni 2018, om 19:23 uur

GELDERLAND – De politie in Oost-Nederland, waar Gelderland onder valt, krijgt de komende jaren 226 extra agenten erbij. Dit maakte het Ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag bekend.

Het kabinet maakte dit bekend als gevolg van structurele inversteringen van het kabinet in de politie. Het kabinet wil jaarlijk 291 miljoen euro extra investeren in de politie. Dit is zowel in mensen als materiaal. Op het gebied van ICT  en opsporingstechnologie krijgt de politie 64 miljoen om extra te investeren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politieacademie
Om dit allemaal te realiseren moeten de komende jaren in totaal 17.000 agenten worden opgeleid. Hierbij zit het aantal nieuwe agenten over het hele land (1111 agenten) maar ook agenten die met pensioen gaan. Hiervoor krijgt de politieacademie ook nog eens 16 miljoen euro extra te besteden, ook om snellere en slimmere opleidingsroutes te ontwikkelen.

De extra agenten worden landelijk onderverdeeld in 770 (wijk)agenten, 170 rechercheurs voor het bestrijden van zware criminaliteit en 170 rechercheurs voor internationale aanpak en cybercrime.

“Goede eerste stap”
Korpschef Erik Akerboom reageert positief op de koers die minister Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, inzet met extra investeringen in de politie. ‘Het is een goede eerste stap naar groei en op termijn staat er door deze investeringen echt een betere politie. In de tussentijd moeten we reëel zijn. Voorlopig zal door de uitstroom van de pensioengerechtigden de krapte aanhouden.’

In vergelijking met heel Nederland, krijgt Oost-Nederland het meeste agenten erbij.

foto boven: Politie
foto onder: Ministerie Veiligheid en Justitie

foto: Ministerie Veiligheid en Justitie