Knal en explosie in Arnhem veroorzaakt door zwaar vuurwerk - GelreNieuws        

Knal en explosie in Arnhem veroorzaakt door zwaar vuurwerk

Geplaatst op 23 juni 2018, om 12:44 uur

ARNHEM – Bij een woning aan de Heemskerckstraat in Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Wel ontstond er schade aan de woning. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Omstreeks 1.30 uur schrok de bewoner wakker van een harde knal. Er was rookontwikkeling ontstaan in de gang en de voordeur was beschadigd. Er heeft geen brand gewoed. Direct werd de politie gebeld.

ZIE OOK: Explosief in Arnhemse woning gegooid: ‘het was een enorme knal’

Zwaar vuurwerk
De technische recherche heeft onderzoek gedaan in de woning. Daar is uitgekomen dat de knal en rookontwikkeling zijn veroorzaakt door zwaar vuurwerk dat vanaf buiten naar binnen is gegooid. Het is nog niet duidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is en wat het motief is.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien dat de recherche kan helpen bij het onderzoek? Wellicht heeft u één of meerdere personen bij de woning zien wegrennen. Of heeft u misschien een auto zien wegrijden? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via 0800-7000.