Man aangehouden voor mishandelen van agent - GelreNieuws.nl

Man aangehouden voor mishandelen van agent

Geplaatst op 13 juni 2018, om 11:50 uur

foto: Patrick ApenhorstDIDAM – Een 62-jarige man uit Didam is dinsdag aangehouden nadat hij een agent mishandelde.

De agent was rond 17:10 uur bezig met een verkeerscontrole op de Bivankweg toen hij de bestuurder van een landbouwvoertuig een stopteken gaf. De man negeerde het stopteken en reed door naar de oprit van een boerderij. De agent ging er achteraan en probeerde het voertuig alsnog tot stoppen te dwingen door zijn motor voor het landbouwvoertuig te plaatsen. De bestuurder bleef echter doorrijden en de agent moest snel aan de kant springen om niet geraakt te worden.

Het voertuig kwam uiteindelijk bij een hek tot stilstand. Toen de bestuurder uitstapte greep hij de politieman hard in het gezicht. De man bleef stennis schoppen waardoor de agent genoodzaakt was de hulp van zijn collega’s in te roepen. De bestuurder werd aangehouden en moest mee naar het bureau voor verhoor.

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen hulpverleners onacceptabel. Hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen hulpverleners wordt niet getolereerd. Incidenten waarbij hulpverleners of politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com