Tbs’er gearresteerd voor poging doodslag van vrouw in Nijmegen

Geplaatst op 15 juni 2018, om 12:33 uur

NIJMEGEN  – Donderdagnacht zijn twee mannen aangehouden op verdenking van een ernstige geweldpleging in Nijmegen. Op de Malvert 52e straat werd een vrouw door een man bedreigd, de man heeft geweld tegen haar gepleegd en ze is tegen haar zin vastgehouden in een auto.

De man vluchtte uiteindelijk, maar de gewaarschuwde politie traceerde hem korte tijd later.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na een achtervolging is de man in Duitsland aangehouden, het betreft een 53-jarige man uit Nijmegen. In de auto zat op dat moment ook een tweede persoon. Hij is gearresteerd, zijn rol wordt door de politie onderzocht. Op dit moment wordt bij Justitie in Duitsland een uitleveringsverzoek gedaan.

De 53-jarige man heeft een tbs met dwangverpleging. Op het moment van het geweldsincident was hij met onbegeleid verlof in het kader van zijn resocialiseringstraject. Hij wordt verdacht van poging doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging.

Getuigenoproep
De politie doet een buurtonderzoek in de Malvert 52e straat. Daar vond het incident plaats tussen 23.00 en 23.30 uur rond 2 personenauto’s. Hebt u iets gezien van het incident, neem dan contact op met de recherche. Dat kan via het algemene nummer 0900 88 44.