Veel rook in portiekflat na vergeten pannetje op het vuur

Geplaatst op 26 juni 2018, om 04:41 uur

ARNHEM – Een portiekflat op de Weg naar het Lange Water in Arnhem heeft in de nacht van maandag op dinsdag vol rook gestaan na een vergeten pannetje op het vuur.

Rond 02:15 uur werd de brandweer van Velp opgeroepen. Ruim vijf minuten later is er opgeschaald naar middelbrand, waardoor brandweer Arnhem als versterking kwam met een hoogwerker en een blusvoertuig. Daarnaast kwamen meerdere politie eenheden en twee ambulances ter plaatse.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rook ingeademd
Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een vergeten pannetje op het vuur. De rook verspreidde zich door de trappenhuis van de flat. De politie had omliggende woningen al gewaarschuwd, waaronder een gezin met kinderen. Zij werden opgevangen in een opgewarmde politiebus. Daarnaast stonden ruim tien mensen op straat en werden verschillende bewoners door de ambulancedienst gecontroleerd omdat ze rook hadden ingeademd.

De woning en het trappenhuis is geventileerd door de brandweer. Wel heeft de portiekflat, waar het vergeten pannetje stond, veel rookschade opgelopen. Bewoners van omliggende woningen mochten na metingen van de brandweer weer naar binnen.

foto’s: Roland Heitink