Wie moest opzij springen voor wilde achtervolging Arnhem?

Geplaatst op 20 juni 2018, om 20:49 uur

ARNHEM – Wie is die vrouw die woensdag aan het begin van de middag opzij moest springen om niet aangereden te worden tijdens de wilde politieachtervolging in Arnhem-Zuid? De politie is opzoek naar haar.

Omstreeks 12.00 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een heterdaad inbraak in een woning in de wijk Vredenburg. Een alerte getuige zag dat de verdachten in een auto sprongen en reed achter de auto aan. De getuige had inmiddels de politie aan de telefoon en kon doorgeven waar ze reden. Ook gaf hij ons het kenteken door van de auto.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbrekers proberen politieauto te rammen
Al snel zagen agenten het voertuig rijden waarna een achtervolging ontstond. Tijdens deze achtervolging heeft de bestuurder van het verdachte voertuig op de politie in willen rijden. Ook heeft er een vrouw aan de kant moeten springen om niet geraakt te worden door hen. De achtervolging eindigde op het fietspad langs de A325, waar de verdachten aangehouden konden worden. Wel raakte twee politie wagens beschadigd.

De verdachten zijn overgebracht naar het hoofdbureau. Daar zullen de verdachten gehoord worden.

Wie is deze vrouw?
De vrouw zou een klein hondje bij zich hebben gehad en droeg een zwarte jas. Bent u de vrouw of kent u de vrouw die aan de kant heeft moeten springen. Meld u zich dan bij de politie Arnhem-Zuid via 0900-8844 of stuur ze een privé bericht.

foto’s: Roland Heitink