Winkels in Apeldoorn binnen 25 minuten na elkaar overvallen

Geplaatst op 14 juni 2018, om 15:19 uur

APELDOORN – De politie in Apeldoorn is een onderzoek gestart nadat twee winkels in het centrum van Apeldoorn op woensdag 13 juni in korte tijd werden overvallen. Mensen die informatie hebben die relevant kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht de politie te bellen.

Rond 17.20 uur kwam een man een winkel aan de Mariastraat binnen en bedreigde de kassière met een wapen of iets wat daarop leek. Toen de medewerkster de overvalknop in drukte ging de man er snel vandoor. Hij vertrok te voet in de richting van de Nieuwstraat. Een medewerker van de winkel is nog achter de overvaller aangegaan maar moest de achtervolging uiteindelijk staken.

Korte tijd later kwam er bij de politie opnieuw een melding binnen van een overval binnen. Een winkel aan de Hofstraat werd rond 17.45 uur overvallen door een man. Ook hier werd een wapen getoond. Na een greep in de kassa vertrok de man. Bij deze laatste overval is gezien dat twee mannen op een fiets arriveerden.

Signalement van de overvaller winkel Mariastraat
– Licht getinte man;
– Ongeveer 180-185 centimeter;
– Bril dragend;
– Lichtkleurige wintermuts met twee touwtjes/vlechtjes eraan;
– Donkerkleurige lange broek voorzien van blauwe camouflageprint;
– Donkere trui;
– Zwarte rugtas

Signalement van de overvaller winkel Hofstraat
– Blanke man van ongeveer 30 jaar,
– Zwart haar,
– Camouflage kleurige korte broek,
– Wit/grijze pet
– Onderzoek

De politie sluit niet uit dat de twee overvallen verband met elkaar houden en doet nader onderzoek. Mensen die iets weten wat voor het onderzoek van belang kan zijn, worden verzocht te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.