1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis: man uit Tiel aangehouden - GelreNieuws        

1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis: man uit Tiel aangehouden

Geplaatst op 21 juli 2018, om 11:05 uur

ROTTERDAM / TIEL – De vondst van 1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis heeft vrijdag geleid tot de aanhouding van een 48-jarige Hagenaar en zes mannen uit Utrecht, Tiel, Albanië en de VS (28 tot 48). De laatsten werden aangehouden in Zaandam en zouden betrokken zijn bij het ophalen van de drugs. De Hagenaar heeft mogelijk een organisatorische rol. De vis werd vervoerd naar een bedrijf in Zaandam.

De cocaïne werd 6 juli na een tip in Rotterdam ontdekt in een container met bevroren vis. De container was afkomstig uit Ecuador. Onder leiding van een officier van justitie van het LP hebben de Fiod en Douane de afgelopen twee weken onderzoek gedaan naar de herkomst en bestemming van de drugs. De drugs, met een waarde van zeker 22 miljoen euro, zijn meteen na ontdekking vernietigd.

Nadat de container vrijdag aankwam bij het bedrijf in Zaandam heeft een Arrestatieteam (AT) van de politie een inval gedaan. In de loods leken de mannen bezig de dozen open te maken. De Hagenaar werd in zijn woonplaats aangehouden.

Doorzoekingen woning en bedrijfspanden
Daarna zijn ook doorzoekingen gedaan in bedrijfspanden van de Hagenaar in Rijswijk en Alphen aan den Rijn, zijn woning in Den Haag en een caravan in Bergambacht. Bij een van de doorzoekingen zijn chemicaliën gevonden. Onderzocht wordt of die voor de productie van synthetische drugs waren.

De mannen worden volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

foto boven: Openbaar Ministerie