Alerte passant en brandweer voorkomen schuurbrand - GelreNieuws.nl

Alerte passant en brandweer voorkomen schuurbrand

Geplaatst op 8 juli 2018, om 02:56 uur

HAALDEREN/BEMMEL – Zaterdag op zondagnacht omstreeks 02:05 uur zag een voorbijganger die terug kwam van een evenement een rode gloed en rook vanachter een woning komen. Hierop is hij direct gaan kijken.

Toen de passant langs het huis op liep in de tuin keek zag hij een flink stuk in de tuin in de brand staan. Hierop heeft hij direct de brandweer gebeld. De melder verklaarde tegenover GelreNieuws dat hij een flinke bult afvalhout zag liggen wat in de brand stond. Dit lag echter nabij een schuur die aangestraald werd.

Afvalhout
De brandweer kwam met spoed ter plaatse en is direct met de hoge druk een blusactie gestart. De brandweer heeft het afvalhout kunnen blussen. Door kordaat ingrijpen van de melder en de brandweer is voorkomen dat de brand over kon slaan naar de schuur. De schuur heeft aldus de brandweer geen brandschade opgelopen.

Geluk
De brandweer liet desgevraagd weten dat het inderdaad afvalhout betrof, wat vermoedelijk weer opgelaaid was van een eerder vuurtje en hierdoor onverwachts flink was gaan branden. Wanneer de melding later was geweest achtte de brandweer de kans zeer aanwezig dat de brand overgeslagen was naar de schuur.

Foto’s: Dylan Jünemann/ Persbureau Heitink